BYD og RSA lanserte i dag BYD Tang SUV på Ekebergrestauranten i Oslo, med hele motorpressen til stede. Arrangementet markerte ankomsten av de første 100 EV-utgavene av bilen, som ankom Norge for noen uker siden. Under seremonien mottok også den aller første BYD Tang-kunden sin bil.

Forsendelsen av de første 100 BYD Tang Norge signaliserer også starten på BYDs «europeiske drøm», og deres inntreden på det europeiske personbilmarkedet. Det elektrifiserte bilmarkedet i Europa er i stadig vekst, og det er derfor et gunstig tidspunkt for BYD å ta opp konkurransen med veletablerte europeiske bilmerker. Til sammen vil det ankomme 1500 enheter av BYD Tang til Norge før slutten av året. Tang leveres med en svært velutstyrt standardutgave til kr. 599.900,-

BYD har gjennom 26 år opparbeidet en rolle som pioner innen batteriteknologi, utvikling og produksjon. Som den eneste EV-produsenten i verden, produserer BYD helt egne drivsystemer, batterier, drivmotorer og motorstyringssystemer, og gjør BYD til en EV-produsent med elektrifisering i alle ledd.

Helelektrisk, familievennlig og eksklusiv: BYD Tang

BYD Tang er utstyrt med BYDs revolusjonerende og ultra-sikre Blade-batteri, som leverer både enestående teknologi, et utrolig høyt sikkerhetsnivå og imponerende ytelser. Blade-batteriet har kapasitet på 86,4 kW, lader fra 30-80% på 30 minutter med DC hurtiglading på opptil 110 kW. Batteriet regnes som en gamechanger innen EV-bransjen.

Den store SUV-en har en rekkevidde fra 400-528 km (WLTP kombinert/urban), akslerasjonsfart fra 0-100 km/t på 4,6 sekunder og Brembo-bremser.

Designet er utformet av BYDs internasjonale design-team, ledet av den anerkjente designeres Wolfgang Egger. Utformingen og designet er inspirert av en kombinasjon av østlig tradisjon og vestlig former, med inspirasjon hentet fra naturen.

Innsiden av BYD Tang er like stilig som ydet er praktisk. Bilen leveres med 7 seter som standards, 655 liter bagasjerom, 12,6 tommers infotainment-skjerm, 12 DIRAC Live-høyttalere, 31 ulike atmosfærelys, Premium ventilerte skinnseter med minnefunksjon og mulighet for trådløs mobillading.

Et samarbeid for fremtiden

RSA er importør for BYD i Norge, og har sammen med BYD utviklet en komplett strategi for bilsalg, ettermarked og delesalg for BYD-modeller. RSA og BYD Norge har allerede bygget opp et forhandlernettverk med 43 forhandlere som strekker seg over hele landet. Dermed er aldri veien lang for å prøvekjøre din BYD.

BYD inntreden i det europeiske personbilmarkedet kommer på et strategisk gunstig tidspunkt, ettersom etterspørselen etter elektrifiserte kjøretøy er i stor vekst.

-Vi er ekstremt glade for muligheten til å importere BYD-biler og bidra med elektrifisering her i Norge, sier administrerende direktør i RSA Frank Dunvold. –Vår største styrke er et av Nordens mest veletablerte forhandlernettverk, som er klare til å yte god kundeservice og gi kundene den beste merkevareopplevelsen. Vi er glade for å supplere vårt sortiment av bilmerker med en så sterk aktør som BYD, sier han.

Direktør for personbiler i BYD Europe, Pere Brugal, er også til stede på torsdagens markering.  – Vi ønsker BYD Tang SUV velkommen til det norske markedet, og har lenge sett frem til å levere de aller første personbilene til Norge og Europa. Vi har som mål å skape en merkevare på det norske markedet som vil bli en solid utfordrer til konkurrentene, og videreføre dette til andre europeiske land.

Isbrand Ho er administrerende direktør for BYD Europa, og sier følgende om lanseringen: -Norge er det perfekte første land for BYD til det europeiske personbilmarkedet, ettersom Norge er ledende i det elektriske bil-markedet. I likhet med Norge har BYD en visjon om å redusere CO2-utslipp for en bedre fremtid, og våre kunder skal alltid være trygge på at vi jobber kontinuerlig for å utvikle teknologi som bidrar til en grønnere verden.

Om BYD

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 50 land og regioner. Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen.

BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzen.

 

Om RSA

RSA er en nordisk bilimportør med hovedkontor i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de nordiske markedene. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.

RSA og BYD Norge har allerede bygget opp et forhandlernettverk som strekker seg over hele landet, og som stadig vokser med nye forhandlere.