Etter at BYD Tang ble lansert for det norske markedet for fire måneder siden, har salget av den helelektriske SUV-en gått over all forventning. Mandag denne uken ble BYD Tang nummer 1.000 levert ut i Norge!

Den helelektriske firehjulstrekkeren BYD Tang SUV er en nykommer på det norske el-bilmarkedet, men har likevel høstet stor interesse og mye positiv omtale blant både kunder og motorpressen. BYD Tang SUV leverer en kombinasjon av helelektrisk drivlinje, stor plass, et eksklusivt design, gode ytelser og ikke minst lang rekkevidde.

Den romslige 7-seteren er spesielt tiltalende for familier som ønsker kombinasjonen av god plass, mye utstyr og gode kjøreegenskaper. Den anerkjente designeren Wolfgang Egger står bak bilens design, som preges av slanke og sporty linjer kombinert med det nyeste innen teknologi. BYD Tang SUV leveres med et intelligent firehjulstrekksystem, som er optimalisert for norske vinterforhold. Mandag denne uken ble BYD Tang SUV nummer 1.000 levert ut til kunde! 

26 års erfaring innen batteriproduksjon

BYD har over 26 års erfaring innen batteriforskning- og utvikling, noe som har vært helt avgjørende for Tang sin suksess. SUV-en er utstyrt med det revolusjonerende batteriet Blade, som leverer 86,4 kWt batterikapasitet. Bilens akselerasjonsfart går fra 0-100 km/t på kun 4,6 sekunder og har oppgitt rekkevidde fra 400-528 km (WLTP kombinert/urban).

-Vi har opplevd en fantastisk etterspørsel etter BYD Tang i månedene etter lansering, som vi også forventer vil fortsette det neste året. I motsetning til mange konkurrenter som sliter med transport- og leveringsutfordringer, er vi i en svært gunstig leveringssituasjon med biler på lager- Dette er en fordel for kunder som ønsker bilen levert raskt, sier administrerende direktør i RSA, Frank Dunvold.

Forrige måned satte BYD ny salgsrekord globalt, med til sammen 90.121 solgte elektrifiserte kjøretøy. Dermed befester BYD sin posisjon som en av verdens ledende produsenter innen elektrifiserte kjøretøy, og har oppnådd salgsvekst ni måneder på rad. Ved utgangen av november telte det samlede salget av personbiler hele 500.922 biler hittil i 2021.

-Vi er veldig glade for all den positive tilbakemeldingen vi har fått fra nye Tang-kunder i Norge. Ettersom BYD Tang SUV er vår aller første elektriske personbil på det norske markedet, har vi lyttet til alle tilbakemeldinger, og vi har som mål å kontinuerlig overgå kundenes forventninger. Resultatet BYD har oppnådd i Norge de siste månedene er en stor motivasjon og inspirasjon for videre satsning og utvikling, sier Michael Shu, administrerende direktør i BYD Europe.

BYD Tang SUV kan prøvekjøres og bestilles gjennom 44 BYD-forhandlere landet over.
Pris fra kr. 599.900,-.

Om BYD

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 50 land og regioner. Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen.

BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.

Om RSA

RSA er en nord-europeisk bilimportør og den offisielle distributøren av BYD i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de nordiske markedene. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.

RSA og BYD Norge har allerede bygget opp et forhandlernettverk som strekker seg over hele landet, og som stadig vokser med nye forhandlere.