Nok en gang setter BYD ny global salgsrekord i salget av elektrifiserte personbiler, med over hundre tusen solgte biler i mars. I tillegg kunngjør BYD at de avslutter produksjonen av biler med ren fossil drivlinje.

Med hele 104.338 solgte elektrifiserte personbiler i mars og nok en ny salgsrekord, beholder BYD dermed en ledende posisjon i NEV-segmentet. Dette er en vekst på 160,9% sammenlignet med fjoråret. BYD uttaler at deres nyskapende teknologier som blant annet Blade-batteriet har vært avgjørende for suksessen.
Av det totale salgstallet utgjorde Plug-in hybrid-biler 50.674 solgte kjøretøy, en økning på 615,2% fra samme periode i fjor. Salget av helelektriske kjøretøy utgjorde totalt 53.664 biler, som sammenlignet med fjoråret er en økning på 229,2%.

Avslutter produksjon av tradisjonelle forbrenningsmotorer

Samtidig kunngjør BYD at de som første bilprodusent i verden velger å kutte produksjonen av kjøretøy med ren fossil drivlinje, og vil fremover kun fokusere på utvikling og produksjon av elektrifiserte kjøretøy. Dette er nok et skritt i retning mot å bekjempe globale klimaendringer gjennom teknologiske innovasjoner og miljøvennlige produkter.Om BYD

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 50 land og regioner. Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, mirochips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv.
BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.Om RSA

RSA er en nord-europeisk bilimportør og den offisielle distributøren av BYD i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de nordiske markedene. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.
RSA og BYD Norge har allerede bygget opp et forhandlernettverk som strekker seg over hele landet, og som stadig vokser med nye forhandlere.