Tidligere denne uken kunngjorde hovedkontoret til BYD at det banebrytende og ultra-sikre elbil-batteriet Blade vil bli standard i alle deres helelektriske kjøretøy.

BYD har hatt et langsiktig fokus mot å levere et skyhøyt nivå av sikkerhet i sine batterier, og har som mål å omdefinere sikkerhetsstandarden i bransjen. Batteriet Blade ble lansert tidlig i 2020, er et resultat av over 25 års erfaring innen utvikling av batteriteknologi.

Nå kunngjør BYD at alle deres hel-elektriske modeller vil få Blade-batteriet som standard!
Den helelektriske sju-seteren BYD Tang er første bil ut med Blade-batteri her på det norske markedet. Tang ble forhåndslansert som en utfordrer til det norske el-SUV-segmentet i fjor, og de første kundebilene er ventet levert i august 2021. Nærmere 500 biler er forhåndsolgt, og bilen har høstet stor oppmerksomhet siden nyheten om Tang-lansering sprakk.

Blade-batteriet retter seg mot bransjens sikkerhetsutfordringer

Ved å utstyre alle helelektriske modeller med Blade, gjør BYD alvor av å omdefinere sikkerhetsstandarden for elektriske kjøretøy. Per nå er forbrenning og eksplosjon av elbil-batterier et av de største utfordringene i utviklingen av EV-markedet. Med den raske veksten i dette markedet øker antall el-biler på veiene betydelig, og det samme gjør risikoen for batteriulykker. Sikkerhet er en avgjørende faktor for mange bil-kjøpere, og en tematikk BYD tar på alvor.

Batteriet har tidligere vært igjennom batteribransjens såkalte “Everest-testprogram”. Dette er et omfattende sikkerhets-testprogram, for å teste batteriets eksplosjons- og brannsikkerhet. I disse testene har man blant annet boret og spikret i batteriene, utsatt de for ekstremt høye temperaturer og overladet batteriet med mange hundre prosent for å fremprovosere en reaksjon. Blade-batteriet utviklet verken røyk eller flammer i disse testene, og oppnådde aldri temperatur over 60 grader celsius. Sammenlignet med tradisjonell litiums-batteriteknologi, er Blade-batteriet langt mindre utsatt for å ta fyr - selv når batteriene er alvorlig skadet.Den oppgraderte testen bekrefter at Blade-batteriet er ekstremt sikkert

BYD har aldri gått på bekostning av noe når det gjelder sikkerhet. En kontinuerlig utvikling av sikrere batterier, samt strengere tester bidrar til dette. Et eksempel er en test hvor man skyter spiker gjennom batteriet for å simulere en kortslutning, og varmelekkasje. Dette er den mest vanlige grunnen til at batterier tar fyr. Blade-batteriet er foreløpig det eneste batteriet I verden som består denne testen.
Nå har Blade-batteriet vært igjennom en enda mer omfattende test. Testen hvor batteriene blir kjørt over av en 46 tonn tung lastebil som gjennomføres av BYD, er mye strengere enn de nasjonale standardene. Batteripakken fikk ingen skader, ingen lekkasjer eller lignende, og er klar for å monteres tilbake I et elektrisk kjøretøy. Testresultatene under slike forhold beviser de ekstreme ytelsene til Blade-batteriet når det kommer til sikkerhet og styrke.
Lang historie med batteriteknologi og uavhengig produksjon av komponenter
BYD har 26 års erfaring med forskning og utvikling på batteriteknologi, og har 100 % uavhengige FoU- og design-miljøer. Nøkkelkomponenter slik som produksjonslinjen for Blade batteriene er utviklet in-house, noe som er begrunnet I merkets tradisjon for å helt uavhengig når det kommer til både FoU og produksjon av kjerne-komponenter for sine produkter.

Produksjonskapasiteten for Blade-batterier er raskt økende, og kvaliteten er stabil og forutsigbar.
Ved hjelp av sitt ledende teknologimiljø, bidrar BYD aktivt for å styrke Kina sitt langsiktige fokus på reduksjon av utslipp, og mot målsetningen om at 2030 skal være vippepunktet for landet samlede utslipp, og mot å være karbonnøytrale I 2060.
Strategien med å gå over til kun å benytte seg av Blade-batteri for alle fremtidige helelektriske kjøretøy vil gjøre elbiler sikrere, og bidra til å ytterligere akselerere adopsjonen av elbiler på verdensbasis.

Om BYD


BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 50 land og regioner. Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen.
BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzen.

Om RSA


RSA er en nordisk bilimportør med hovedkontor i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de skandinaviske markedene. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.
RSA og BYD Norge har allerede bygget opp et forhandlernettverk som strekker seg over hele landet, og som stadig vokser med nye forhandlere.