Salgstallene for BYD i desember viser at BYD har solgt totalt 97.990 personbiler denne måneden.

3. januar, Shenzen Kina. Tidligere denne uken ble salgstallene for det globale BYD-salget i desember offentliggjort, og rapporten viser at BYD solgte totalt 97.990 personbiler denne måneden. Dermed endte det totale personbilsalget for BYD i 2021 på hele 730.093 biler, som er en økning på 75,4% fra 2020.

Innen salget av elektrifiserte kjøretøy oppnådde BYD en enda større vekst, med en økning på 231,6% fra 2021, noe som utgjør totalt 593.745 solgte elektrifiserte BYD-kjøretøy i 2021. Blant disse var 320.810 kjøretøy helelektriske.

BYD har oppnådd nye salgsrekorder gjennom hele året, og aldri førhar BYD solgt så mange kjøretøy på ett år. BYD har oppnådd månedlig salgsvekst 10 måneder på rad. Takket være innovativ batteriteknologi, som blant annet inkluderer det velkjente Blade-batteriet, den nye e-Platform 3.0 og en rekke andre innovasjoner, jobber BYD mot en stadig grønnere etterspørsel.

BYD Han mest solgte personbil

Aller mest solgt blant BYD sine personbiler i 2021 var sedanen BYD Han, som på kort tid har blitt svært populær i hjemmemarkedet. I desember ble det totalt solgt 13.701 enheter av denne modellen, noe som gir BYD Han en ledende posisjon blant andre merker i sitt segment.

Blant BYD sitt personbilsortiment er BYD Tang SUV lansert i Norge. BYD Tang SUV er en stor og eksklusiv familie-elbil, og leveres blant annet med firehjulstrekk, kraftig akselerasjon og romslig plass. BYD Tang ble lansert for det norske markedet i august i fjor, og på få måneder har over 1.000 biler blitt utlevert til norske kunder. Globalt ble det solgt 54.204 enheter av BYD Tang SUV i 2021.

Blant andre BYD-modeller utgjorde salget av Yuan-serien 8.577 solgte enheter i desember, en serie som består av mindre, elektriske SUV-er. Første nyttårsdag startet forhåndssalget av nye Yuan Plus i hjemmemarkedet, som er den aller første SUV-en bygget på den nye plattformen e-Platform 3.0.

Salgstallene for BYD i 2021 befester BYD sin posisjon som ledende produsent av elektrifiserte kjøretøy i Kina. BYD vil fortsette å utvikle innovativ batteriteknologi og nullutslippskjøretøy i 2022 og årene fremover, for å kunne bidra til å realisere visjonen om mindre CO2-utslipp og en grønnere fremtid.

 

Om BYD

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 50 land og regioner. Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen.
BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.

Om RSA

RSA er en nord-europeisk bilimportør og den offisielle distributøren av BYD i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de nordiske markedene. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.
RSA og BYD Norge har allerede bygget opp et forhandlernettverk som strekker seg over hele landet, og som stadig vokser med nye forhandlere.