Etter å ha solgt 1.862.000 elektrifiserte biler i 2022, fortsetter BYD å levere fantastiske salgstall i første kvartal 2023. BYD er nå største bilmerke i hjemmemarkedet.

Salgstallene for første kvartal 2023 viser at BYD løpet av årets første tre måneder solgte 552.076 elektrifiserte biler globalt – en økning på 90% fra tilsvarende periode i fjor. Til sammenligning solgte Tesla 440.000 biler globalt i første kvartal 2023.

Med disse tallene er nå BYD markedsleder på det kinesiske markedet med en markedsandel på 11.35%. Bak på listen kommer Volkswagen og Toyota som nummer to og tre, mens Tesla på sin side ender som nummer 10 på listen. Kina er i dag verdens største bilmarked, og totalt 4,269 millioner biler ble solgt på det kinesiske markedet i 1. kvartal 2023, ifølge data utgitt av China Passenger Car Association (CPCA).

Siden BYD gjorde sin inntreden i personbilmarkedet i 2003, har de utviklet et solid sortiment innen elektrifiserte bilmodeller. I dag er BYD verdens største produsent av elektrifiserte biler.

BYD har gjennom lang tid fremmet en strategi om å utvikle både helelektriske og elektrifiserte kjøretøy, noe som har lagt et godt grunnlag for de gode salgstallene som har vært det siste året.


Om BYD

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 70 land og regioner.

Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, microchips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv.

BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.


Om RSA

RSA er en nord-europeisk bilimportør i 12 land, og er den offisielle distributøren av BYD i Norge, Finland og Island. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i mange markeder. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.

RSA har allerede bygget opp et BYD-forhandlernettverk som strekker seg over hele Norden. I dag er RSA importør for BYD person- og nyttekjøretøy i Norge, Finland og Island, og importør for BYD nyttekjøretøy i Sverige og Danmark.