BYD er nå offisiell sponsor for verdensmesterskapet i håndball for kvinner 2023. Mesterskapet avholdes i Norge, Sverige og Danmark.

Håndball-VM 2023 for kvinner spilles i Norge, Danmark og Sverige i perioden 29. november til 17. desember. BYD kunngjør nå at de er offisiell sponsor for mesterskapet, og vil være godt eksponert i en rekke kanaler under mesterskapet, både på skjermen og på arenaene. I tillegg stiller BYD Norge med elektriske biler som skal frakte utøvere under mesterskapet.

- BYD er stolte av å være en del av det 26. verdensmesterskapet i håndball for kvinner. Kvinnehåndball er kjent for lidenskap, energi og samhold. Vi ser likheten i vår egen lidenskap til å oppnå drømmen om en renere, mer bærekraftig fremtid med elektrisk mobilitet. Vi er stolte av å bidra til arrangementets bærekraftsmål, og vi ser frem til å heie frem jentene, sier Michael Shu, administrerende direktør i BYD Europe. 

De innledende rundene spilles i Stavanger (to grupper), Frederikshavn, Herning, Helsingborg og Gøteborg, mens hovedrunden spilles i Trondheim, Gøteborg, Herning og Frederikshavn. To av kvartfinalene spilles i Trondheim, mens semifinalene og finalene spilles i Herning. 

Mesterskapet omfatter seks byer og inkluderer hele 32 nasjoner. I arbeidet med å arrangere et bærekraftig mesterskap, har arrangørene om mål å fremme bærekraft i alle aspekter av mesterskapet, hvor transport er et av de viktigste områdene.    
Om BYD      

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 70 land og regioner.      

Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, microchips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv.      

BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.      
      
      

Om RSA      

RSA er en nord-europeisk bilimportør i 12 land, og er den offisielle distributøren av BYD personbiler og nyttekjøretøy i Norge, Finland og Island, og importør for BYD nyttekjøretøy i Sverige og Danmark. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i mange markeder. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, har selskapet tatt et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.      
      
RSA har allerede bygget opp et BYD-forhandlernettverk som strekker seg over hele Norden.