Tirsdag 30. januar kunngjorde BYD signering av salgs- og kjøpsavtale for den kommende BYD-fabrikken i Szeged, Ungarn.

BYD kunngjorde tirsdag den 30. januar en vellykket signering av en salgs- og kjøpsavtale for den kommende BYD-fabrikken i Szeged, Ungarn.

Seremonien, som fant sted i Szeged med nøkkelrepresentanter fra både BYD og den ungarske regjeringen til stede, markerer starten på en ny og spennende fase i BYD sin omfattende satsing i Europa.

Fabrikken vil spille en sentral rolle i produksjonen av BYD-biler rettet mot det europeiske markedet. I tillegg markerer den en betydelig strategisk satsing for BYD, og er den første etableringen av et produksjonsanlegg for personbiler i Europa av en kinesisk bilprodusent.

Byggingen av anlegget vil utføres i flere faser, med målet om å være operativt innen tre år. Dette omfattende anlegget vil produsere et variert utvalg elektriske BYD-modeller og forventes å skape tusenvis av arbeidsplasser, styrke den lokale økonomien og bidra til å støtte lokale forsyningskjeder.
Den planlagte fabrikken bygger videre på BYD sin allerede sterke tilstedeværelse i Ungarn, hvor selskapet etablerte et avansert eBus-produksjonsanlegg i Komarom i 2016. 

Produksjonsanlegget i Ungarn er designet med fokus på miljøvennlighet og energieffektivitet, og vil utgjøre en nøkkelkomponent i BYD sitt globale produksjonsnettverk. Investeringen styrker BYD sitt engasjement i å lede an i den pågående utviklingen av høykvalitets elektriske kjøretøy og bærekraftig mobilitet globalt.

Siden introduksjonen på det europeiske personbilmarkedet i 2021 har BYD gjort betydelige fremskritt i å styrke sin tilstedeværelse. De har etablert et nettverk bestående av 230 butikker i 19 europeiske land.Om BYD   

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 70 land og regioner.   
Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, microchips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv.  
BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.

Om RSA   

RSA er en nord-europeisk bilimportør i 12 land, og er den offisielle distributøren av BYD personbiler og nyttekjøretøy i Norge, Finland og Island, og importør for BYD nyttekjøretøy i Sverige og Danmark. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i mange markeder. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, har selskapet tatt et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.   

RSA har allerede bygget opp et BYD-forhandlernettverk som strekker seg over hele Norden.