BYD har nådd en viktig milepæl i den elektriske reisen inn i det europeiske personbilmarkedet, da den tusende BYD Tang SUV nå er på vei med sjøveien til Norge!

Som en av verdens ledende NEV-bilprodusenter og en pioner innen batteriteknologi, har BYD endelig introdusert deres innovative teknologier for det europeiske personbilmarkedet. Totalt vil bilprodusenten levere hele 1500 biler til Norge i løpt av året.

For en måned siden ankom de første 100 bilene til landet, noe som ble markert med en stor lanseringsfest på Ekebergrestauranten i Oslo. Her ble også den aller første kundebilen utlevert til en svært fornøyd kunde. Nå venter også resten av kundeutleveringene for tur, og over hele landet sitter det spente BYD Tang-kunder og venter på sin bil. Denne helgen ankom de 200 første kundebilene, og langt flere er på vei! Forhandlernettverket i Norge består nå av 43 forhandlere, som bistår med både bilsalg, ettermarked og service av BYD.


Helelektriske BYD Tang SUV leveres med klasseledende teknologi, blant annet det ultrasikre Blade-batteriet med 86,4 kWh kapasitet. Med batteriet følger også en batterigaranti på 8 år/160.000 km. Bilen er kompromissløs på alle måter, i alt fra design til ytelser. Den leveres med syv seter som standard, rekkevidde fra 400-528 km (WLTP kombinert/urban) og med en imponerende akselrasjonsfart fra 0-100 km/t på 4,6 sek. På DC-lading lader den fra 30-80% på bare 30 minutter med 110 kW.


Designet er utformet av BYD sitt internasjonale design-team, ledet av den anerkjente designeren Wolfgang Egger. Utformingen er inspirert av en kombinasjon av østlig tradisjon og vestlig estetikk, skreddersydd for storfamilien. Interiøret er både romslig, eksklusivt og romslig, toppet med lekre detaljer.


-BYD går inn i det europeiske personbilmarkedet på et strategisk tidspunkt, da salget av NEV-biler for alvor begynner å ta Europa med storm. Timingen kunne ikke vært mer perfekt, sier administrerende direktør i BYD Europe, Isbrand Ho. -Tilbakemeldingene vi har fått etter lanseringen av BYD Tang SUV i Norge har vært over all forventning, og dette er bare starten på et europeisk eventyr. Vi kommer til å strekke oss langt for å overgå Tang-kundenes forventinger, og kundetilfredshet både er og kommer alltid til å være vår største prioritet, legger han til.

Globalt er BYD en av de første produsentene til å ha produsert én million elektrifiserte biler. Salgstallene hittil i 2021 viser at BYD rangerer som de tredje største bilmerket i verden innen salg av elektrifiserte biler, og i juli havnet BYD på salgstoppen.
Med tilstedeværelse i mer enn 300 byer og i 50 land, jobber BYD hardt med å elektrifisere ulike transportløsninger rundt om i verden. BYD har en visjon om å jobbe mot lavere CO2-utslipp, og vil fortsette med å utvikle nye energiløsninger for å bidra til en renere verden for fremtidens generasjoner.

Om BYD

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 50 land og regioner. Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen.

BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzen.

Om RSA

RSA er en nordisk bilimportør med hovedkontor i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de nordiske markedene. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.

RSA og BYD Norge har allerede bygget opp et forhandlernettverk som strekker seg over hele landet, og som stadig vokser med nye forhandlere.