Verdens største produsent av elektriske biler

BYD er et globalt og høyteknologisk selskap som hver dag jobber for å tilby innovative og miljøvennlige løsninger, og er i dag verdens største produsent av elektriske kjøretøy.

Om BYD

I løpet av 29 år har BYD utviklet seg til å bli et multinasjonalt høyteknologisk selskap med en sterk tilstedeværelse innen fire store bransjer: elektronikk, bilindustri, fornybar energi og jernbane. Som en global leder innen elektrifisering, driver BYD teknologisk utvikling med en filosofi basert på innovasjon. Siden etableringen i 1995 har BYD raskt opparbeidet seg omfattende ekspertise innen elektrisk mobilitet og batteriteknologi.

I dag er BYD til stede i over 70 land fordelt på 6 kontinenter, og har etablert mer enn 30 industriparker rundt om i verden.

Verdens største produsent av elektrifiserte kjøretøy

Visste du at BYD er verdens største produsent av elektriske kjøretøy?

Totalt solgte BYD 3.024.4178 elektrifiserte biler globalt i 2023 – en økning på 61,9% sammenlignet med 2022. Selskapet har oppnådd en enorm vekst de siste årene, og siden BYD sin første helelektriske konseptbil ble presentert i 2004,

BYD sin suksess er drevet av en urokkelig forpliktelse til innovasjon og teknologisk utvikling. BYD har investert betydelig i forskning og utvikling for å tilby banebrytende batteriteknologi og kjøretøydesign som oppfyller de høyeste standardene for ytelse, sikkerhet og miljøvennlighet. Dette engasjementet har gjort selskapet til en ledende produsenten av elbiler globalt.

BYD Europa

BYD åpnet sitt europeiske kontor tilbake i 1998. Med over 20 års utvikling har BYD utviklet seg fra å være et relativt ukjent merke i Europa til å bli en industrileder innen elektrifisering. BYD sitt hovedfokus er å tilby europeiske kunder nullutslippsbiler, oppladbare batterier, solcellepaneler, energilagringssystemer, fornye jernbanetransport og andre grønne energiprodukter, samt ettermarkedstjenester knyttet til dette.

BYD sine elektriske busser kjører allerede i over 20 land og i 100 store europeiske byer, noe som gjør at BYD kan ta et betydelig skritt mot målet om utslippsfri offentlig transport.

På personbilsiden er BYD i ferd med å etablere seg som en solid aktør på det europeiske markedet, og er i dag til stede i mange europeiske land.

Om RSA

RSA er en nord-europeisk bilimportør, og er den offisielle distributøren av BYD i Norge. RSA ble utnevnt som pilotland for BYD personbiler på det europeiske markedet i 2020, og har på kort tid etablert BYD som en solid aktør i det norske bilmarkedet.

Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de nordiske markedene. RSA har allerede bygget opp et BYD-forhandlernettverk som strekker seg over hele Norden. I dag er RSA importør for BYD person- og nyttekjøretøy i Norge, Finland og Island, og importør for BYD nyttekjøretøy i Sverige, Danmark og Finland.