Pressemelding

BYD lanserer Seal U – tredje lansering på en måned

Bare kort tid etter at BYD Norge kunngjorde lanseringen av BYD Dolphin og BYD Seal 4x4, utvider de nå sin portefølje med lanseringen av BYD Seal U – en stor elektrisk familie-SUV. BYD Norge avslører også prisen, samt at den allerede er tilgjengelig for prøvekjøring.

Lanseringsrushet fra BYD fortsetter, og nå lanserer BYD Norge enda en ny modell – denne gangen er det familiebilen BYD Seal U som er klar for det norske markedet. BYD Seal U er en elektrisk, praktisk og stilren personbil, kombinert med stilrent design, lang rekkevidde og et høyt utstyrsnivå som standard.

BYD Seal U er en femseters SUV i D-segmentet, og plasserer seg mellom BYD Tang og BYD Atto3 i størrelse. Den måler 4.785 mm i lengden, 1.890 mm i bredden og 1.668 mm i høyden. Med en akselavstand på 2.765 mm og flatt gulv gir den rikelig med benplass bak.

Baksetene kan nedfelles (60:40), noe som gjør det enkelt å øke lastevolumet fra 552 til 1.440 liter. Med andre ord – man har romslig med bagasjeplass. Den kan trekke opptil 1.300 kg. hengervekt og tar opptil 75 kg. last på taket.

På lik linje med andre modeller i BYD-porteføljen, er BYD Seal U utstyrt med BYD sin egenutviklede Blade-teknologi, anerkjent som bransjens sikreste elbilbatteri. Med et 87 kWh stort batteri tilbyr den en rekkevidde på 500 km (WLTP kombinert). Den støtter 3-fas lading med opptil 11 kW ladeeffekt på AC-lading, og kan hurtiglade fra 30% til 80% på kun 28 minutter. Videre støtter bilen også V2L (Vehicle-to-load) teknologi, som tillater å benytte bilen som en bærbar strømkilde. V2L-adapteren er inkludert som standard i utstyrsoppsettet.

Med navnet «Seal U», hvor U står for «Utility», er dette en elektrisk, romslig, praktisk og effektiv familiebil i stor størrelse. Med imponerende lang rekkevidde og et høyt nivå av utstyr som standard, er BYD Seal U en ideell bil for norske familier som ønsker en pålitelig og moderne elbil – til en suveren pris.

-Dette er en bil vi tror vil treffe norske barnefamilier svært godt. Her får man en stor familiebil med romslig bagasjeplass, lang rekkevidde og praktiske løsninger til en fantastisk pris. Det er ikke uten grunn at BYD er verdens største elbilprodusent. Nok en gang beviser BYD at Premium kvalitet kan leveres til folkelige priser, sier salgssjef i BYD Norge, Simen Wøien Christensen.

Tredje modell i Ocean-serien

BYD Seal U er tredje modell ut i BYD sin Ocean-serie, etter BYD Dolphin og BYD Seal 4x4. Seal U er utformet med BYD sitt 'Ocean Aesthetics' designspråk, og kommer med en tiltalende X-formet front og unike U-formede frontlykter – inspirert av havet. Denne SUV-en kombinerer elegante linjer med BYD sitt kjente uttrykk, og tilbyr både stil og funksjonalitet. Den har en noe mer robust og muskuløs utstråling enn Seal og Dolphin, og fremstår som en fullverdig SUV.

Stilrent interiør med praktisk utforming
Innvendig byr BYD Seal U på førsteklasses kvalitet og et stilrent design, skapt med tanke på praktisk bruk for familier. Interiøret er nøye utformet for å gi en moderne og funksjonell atmosfære, der hvert element er gjennomtenkt.

-Man får umiddelbart en følelse av god kvalitet når man setter seg inn i BYD Seal U, sier Christensen.

De elektrisk justerbare forsetene i vegansk skinn er ikke bare fine å se på, men gir en kombinasjon av komfort og stil. I tillegg kommer de med oppvarming og ventilering.

BYD Seal U kommer med avansert teknologi, både i form av avanserte sikkerhetsfunksjoner og et moderne infotainment-system. Interiøret er utstyrt med 15,6 tommers roterbare skjerm. Her får man adgang til å styre alle bilens kontrollfunksjoner, og inneholder 4G-tilkobling, Spotify-integrasjon, og støtte for Android Auto eller Apple CarPlay. Tilkobling via BYD-appen gir deg oversikt over bilen, uansett hvor man befinner seg.

På utstyrslisten finner man også trådløs mobillading, flerfarget atmosfærelys, lys- og regnsensor, Head-up Display, dynamisk velkomstlys, tre ISOFIX-fester, V2L-adapter, Infinity® lydsystem og elektrisk bakluke. Et stort panorama soltak gir en lys og luftig kupe.

Designet for maksimal sikkerhet
I likhet med alle BYD sine modeller, er sikkerheten i BYD Seal U av ypperste klasse. BYD Seal U har nylig oppnådd fem stjerner og full pott i Euro NCAP, og er designet for maksimal sikkerhet.

Den elektriske familiebilen er utstyrt med en rekke avanserte førerassistansesystemer (ADAS), som drives av fire radarer og et kamera. Dette inkluderer blant annet automatisk nødbrems, Adaptiv Cruise Control, parkeringssensor foran og bak, 360-graders kamera, kollisjonsvarsling foran og bak, filskifteassistent, ryggevarsling, Intelligent fartspilot og blindsonevarling. Automatisk fjernlystassistent gir deg optimal sikt ved kjøring i mørket.

I likhet med samtlige modeller lansert på det norske markedet, er Seal U utstyrt med BYD sitt egenutviklede Batteri Blade. Blade setter en ny standard for sikkerhet, holdbarhet og energitetthet, og er i tillegg er batteriet helt fritt for kobolt.

Varmepumpe som standard

BYD Seal U er utstyrt med en høyeffektiv integrert varmepumpe. Dette systemet bidrar til økt termisk effektivitet, spesielt om vinteren, og bruker restvarme fra omgivelsene, drivverket og batteriene for å opprettholde en god rekkevidde ved lave temperaturer.

Klar for prøvekjøring

BYD Seal U er allerede tilgjengelig for prøvekjøring hos alle 65 forhandlere.

-Vi har allerede fått inn en ankomst med demo- og prøvekjøringsbiler, så nå kan man oppleve BYD Seal U hos nærmeste forhandler. Den er leveringsklar til kunder fra juni, sier Christensen,

Prisen for topputgaven BYD Seal U er fra kun kr. 399.900. Prisen inkluderer Design utstyrspakke til en verdi av 69.000,-.

-Hvis du setter pris opp mot plass, utstyr og rekkevidde, tørr jeg påstå dette er et av markedets beste bilkjøp, sier Christensen.

Les mer om BYD Seal U her.

Om BYD 
BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 70 land og regioner. 

Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, microchips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv.

BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.

Om RSA 
RSA er en nord-europeisk bilimportør i 13 land, og er den offisielle distributøren av BYD personbiler og nyttekjøretøy i Norge, Finland og Island, og importør for BYD nyttekjøretøy i Sverige og Danmark. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i mange markeder. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, har selskapet tatt et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller. 

RSA har allerede bygget opp et BYD-forhandlernettverk som strekker seg over hele Norden.

Postet

23. april 2024 kl. 08:41

Bilder

Vedlegg

Kontakt

Simen Wøien Christensen